Tietosuojalausunto
Tietosuojalausunto
Voimassa alkaen: 1. huhtikuuta, 2015
Päivitetty viimeksi: 2. joulukuuta, 2015

Carlson Rezidor Hotel Groupin tietosuojakäytäntö - Tietosuojaoikeutesi

Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan sivustoihin ja sovelluksiin, joissa se julkaistaan.

Tässä tietosuojakäytännössä kuvataan, miten Carlson Rezidor Hotel Group ja sen riippumattomina käyttöluvanhaltijoina toimivat Carlson Rezidor -hotellit käsittelevät henkilötietoja. Tässä tietosuojakäytännössä viittaamme kaikkiin näihin tahoihin yhdessä nimityksellä "konserni" tai "me". Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan verkkosivustoihin ja sovelluksiin, joissa se julkaistaan, mukaan lukien hotellibrändiemme sivustot ja sovellukset sekä kanta-asiakasohjelmamme. Tämä tietosuojakäytäntö asettaa kaikissa Carlson Rezidor -hotelleissa noudatettavan standardin hotellivieraiden tietosuojalle.

Tietojasi hallitaan ja käsitellään eri yksiköissä.

Riippuen siitä, miten kommunikoit kanssamme, tietojasi valvovat ja käsittelevät eri juridiset yksiköt. Jos esimerkiksi teet huonevarauksen verkossa, hotelli on tietojen valvoja. Jos hotelli sijaitsee Euroopassa, Lähi-idässä tai Afrikassa (Radisson Blu Edwardian -hotelleja lukuun ottamatta), Rezidor Hotels ApS Danmark toimii hotellin puolesta tietojen valvojana. Carlson Hotels, Inc. puolestaan toimii alikäsittelijänä, joka avustaa Rezidor Hotels ApS Danmarkia online-varausprosessissa. Jos hotelli sijaitsee jossain muualla, Carlson Hotels, Inc. toimii tietojen valvojana hotellin puolesta.

Jos liityt johonkin kanta-asiakasohjelmistamme, Carlson Hotels, Inc. on sekä tietojen valvoja että niiden käsittelijä.

Nämä yksiköt tiedottavat roolistaan niin pian kuin se on käytännössä mahdollista kumppanuutenne alettua. Tässä tietosuojakäytännössä selostetaan henkilötietoihisi liittyvät yhteiset käytännöt. 

Keräämme tietoja, jotka koskevat sinua ja jotka tulevat sinulta.

Voimme kerätä yhteystietoja. Voimme kerätä esimerkiksi nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Voimme myös kerätä puhelinnumerosi tai postiosoitteesi.

Matkatoimiston tiedot. Jos olet matkatoimistosta ja liityt matkatoimistojen kanta-asiakasohjelmaamme, keräämme matkatoimistosi tunnusnumeron. Matkatoimistoilta Yhdysvalloissa, jotka keräävät tietyn pistetason, voimme kerätä myös sosiaaliturvatunnuksen, jos laki sitä vaatii. 

Keräämme väestötietoja.  Saatamme kerätä sukupuolen, iän ja kielivalintojen kaltaisia tietoja.

Keräämme tietoja majoittumisesta ja kanta-asiakasohjelmista. Keräämme esimerkiksi tietoja hotelleista, joissa olet yöpynyt, sekä saapumis- ja lähtöajankohdista, ostetuista tuotteista ja palveluista, erityistoiveista sekä palvelumieltymyksistä. Keräämme tietoja siitä, miten käytät kanta-asiakasohjelmiamme. Tähän lukeutuvat myös tiedot siitä, miten ansaitset ja lunastat pisteitä.

Keräämme maksutietoja. Saatamme esimerkiksi kerätä luottokorttisi numeron, jos teet varauksen verkossa.

Keräämme liiketoimintaa koskevia tietoja. Keräämme yhteystietoja sekä muita merkityksellisiä liiketoimintaasi koskevia tietoja, jos yrityksesi osallistuu kanta-asiakasohjelmaamme tai jos työntekijäsi tai virkailijasi käyttävät yrityksen tiliä tehdessään yhteistyötä kanssamme. 

Keräämme tietoja, jotka lähetät tai julkaiset. Keräämme esimerkiksi palautteen, jonka olet lähettänyt meille hotelleistamme ja palveluistamme. Lisäksi keräämme työnhakua koskevia tietoja.

Keräämme myös muita tietoja. Jos käytät verkkosivustoamme, voimme kerätä tietoja selaimesta, jota käytät. Saamme esimerkiksi tietoomme, miltä sivustolta olet saapunut ja mille sivustolle siirryt seuraavaksi. Jos käytät mobiilisovelluksiamme, voimme kerätä tietoa GPS-sijainnistasi. Voimme esimerkiksi tarkastella, kuinka usein käytät sovellusta ja missä olet ladannut sen. Keräämme näitä tietoja jäljempänä kuvattujen seurantatyökalujen avulla ja sovellettavaa lakia noudattaen. Saat tietoja näiden työkalujen hallinnasta alla olevasta valintaosiosta.

Keräämme tietoja eri tavoin.

Keräämme tietoja, joita annat meille. Keräämme tietoja esimerkiksi silloin, kun teet varauksen verkossa tai rekisteröidyt kanta-asiakasohjelmaamme. Lisäksi keräämme tietoja yhteydenotoista ja tarjouskampanjoihin osallistumisesta.

Keräämme sinua koskevia tietoja automaattisesti. Keräämme tietoja seurantatyökaluilla, kuten selainten evästeillä ja verkkojäljitteillä, lain sen salliessa. Keräämme tietoja käyttäjistä ajan mittaan, kun he käyttävät tätä verkkosivustoa. Kolmannet osapuolet, jotka toimivat yhteistyössä kanssamme, voivat kerätä henkilökohtaisia tietoja tällä tavalla. Lue lisää näistä työkaluista ja niiden hallinnasta osoitteesta www.radisson.com/section/privacy.cookies/privacy.sidemenus. Keräämme lisäksi tietoja mobiilisovellustemme avulla.

Saamme käyttäjiä koskevia tietoja kolmansilta osapuolilta.  Voimme saada lain sen salliessa tietoja konserniin kuuluvilta yksiköiltä tai kolmansilta osapuolilta, joiden kanssa toimimme yhteistyössä.  Voimme saada tietoja käyttäjää edustavalta henkilöltä esimerkiksi silloin, kun hän tekee varauksen käyttäjän puolesta.  Voimme saada tietoja myös sosiaalisen median alustoilta sekä mainonta- ja analysointipalvelujen tarjoajilta.

Yhdistelemme tietoja. Voimme esimerkiksi yhdistää offline- ja online-tilassa keräämiämme tietoja siinä määrin kuin tapahtuman tarkoitus tai suostumuksesi sen mahdollistaa. Voimme myös yhdistellä kolmannelta osapuolelta saamiamme tietoja tietoihin, jotka meillä on jo hallussamme.

Käytämme tietoja tässä asiakirjassa kuvatulla tavalla, saamallamme suostumuksellasi riippuen siitä, missä asut.

Käytämme tietojasi, jotta voimme vastata pyyntöihisi ja kysymyksiisi. Käytämme tietojasi esimerkiksi tarjotaksemme pyytämiäsi palveluita, kuten hotellivarauksen tekeminen, ja lähettääksemme sinulle sähköpostia ennen saapumista tai lähtösi jälkeen tai pyytääksemme sinua osallistumaan asiakaskyselyyn. Silloin kun laki sen sallii, saatamme myös käyttää henkilötietojasi tehdäksemme kokemuksestasi henkilökohtaisemman. Voimme käyttää tietojasi vastataksemme mahdollisiin kanta-asiakastiliä koskeviin kysymyksiisi tai täyttääksemme lunastuspyynnön. Käsittelemme veroasiakirjoja sosiaaliturvatunnusten ja verotunnisteiden avulla.

Käytämme tietoja verkkosivujemme ja palveluidemme parantamiseen. Saatamme käyttää tietojasi hotelliemme, palveluidemme ja kanta-asiakasohjelmiemme parantamiseen. Voimme käyttää tietojasi mukauttaaksemme käyttäjäkokemuksesi sivuillamme. Voimme yhdistellä lain sen salliessa sinulta saamiamme tietoja sinua koskeviin tietoihin, joita vastaanotamme kolmansilta osapuolilta.

Käytämme tietoja sivustomme hallintaan ja sisäisiin toimintoihimme. 

Käytämme tietoja turvallisuussyistä. Jos laki sen sallii, voimme käyttää tietojasi yrityksemme, asiakkaidemme ja verkkosivustomme suojaamiseen.

Käytämme tietoja markkinointitarkoituksiin. Voimme esimerkiksi lähettää sinulle tietoa uusista palveluista ja erikoistarjouksista. Voimme myös käyttää tietojasi lähettääksemme sinulle mainoksia hotelleistamme, kanta-asiakasohjelmistamme ja tarjouksistamme. Voimme kertoa sinulle uusista ominaisuuksista tai päivityksistä. Ne voivat olla kolmansien osapuolten tarjouksia tai tuotteita, jotka mahdollisesti kiinnostavat sinua. Jos rekisteröidyt sivustollamme, lähetämme sinulle tarjouksia sähköpostitse. Pyydämme sinulta luvan lain vaatimalla tavalla ennen markkinoimista sinulle. Saat lisätietoa sähköpostitarjousten hallinnasta jäljempänä olevasta valintaosiosta. Voimme myös käyttää pikailmoituksia mobiilisovelluksissamme.

Käytämme tietojasi lähettääksemme sinulle viestejä, jotka koskevat tiliäsi tai asiakassuhdettamme.  Voimme ottaa sinuun yhteyttä koskien tiliäsi tai palautteen saamiseksi. Voimme myös ottaa sinuun yhteyttä tästä tietosuojakäytännöstä tai sivustomme käyttöehdoista.

Käytämme tietoja laissa ilmaistulla tai sallitulla tavalla.

Voimme jakaa tietoja kolmansille osapuolille.

Jaamme tietoja konsernin sisällä silloin, kun laki sen sallii.

Jaamme tietojasi tietojen käsittelijöille, jotka suorittavat palveluja puolestamme.  Jaamme esimerkiksi tietoja jälleenmyyjille, jotka lähettävät meille sähköpostiviestejä. Jaamme tietoja myös yrityksille, jotka auttavat meitä sivustojemme ylläpidossa tai järjestävät tarjouskampanjoita, sekä mainostajille ja mainontaverkostoille, jotka auttavat tuotteidemme ja palvelujemme markkinoinnissa ja mainonnassa. Joidenkin jälleenmyyjien toimipaikka voi sijaita Yhdysvaltojen ulkopuolella. Voimme jakaa tietoja myös puolestamme toimiville analyytikoille ja hakukoneyrityksille.

Voimme jakaa tietojasi liikekumppaneidemme kanssa. 
Voimme jakaa tietoja esimerkiksi kolmansille osapuolille, jotka sponsoroivat kanssamme kampanjaa. Jotkut näistä kumppaneistamme voivat lähettää sinulle tietoja tuotteista tai palveluista postitse tai sähköpostitse lain salliessa tai ennalta antamasi suostumuksen perusteella.

Jaamme tietoa, jos katsomme, että meidän on toimittava näin noudattaaksemme lainsäädäntöä tai suojataksemme yritystämme, asiakkaitamme tai muita. Voimme esimerkiksi jakaa tietoa oikeusistuimen määräyksen tai haasteen nojalla. Tai lain vaatiessa arpajaisvoittoja ja muita kilpailuvoittoja koskevat tiedot voidaan luovuttaa henkilöille, jotka pyytävät meitä toimittamaan luettelon voittajista.  Voimme jakaa tietoja pannaksemme täytäntöön sivustomme käyttöehtoja tai muita sopimuksia sekä suojataksemme muiden oikeuksia. Voimme jakaa tietoa mahdollisen petostutkinnan yhteydessä. Tämä voi käsittää myös petosepäilyn, jonka pohjalta tutkitaan mahdollista tarjouskampanjan yhteydessä tapahtunutta petosta.

Voimme jakaa tietojasi jatkajalle, joka ottaa yrityksemme liiketoiminnan hallintaansa kokonaan tai osittain. Jos esimerkiksi osa liiketoiminnoistamme tai omaisuudestamme myydään, voimme paljastaa käyttäjätietoja osana yrityskauppaa.

Voit perua sähköpostitse lähetettävien kampanjatarjousten vastaanottamisen. 
Voit lopettaa kampanjatarjousten vastaanottamisen siirtymällä sivustollemme ja muuttamalla tarjousten lähettämistä koskevat määritykset tilisi asetuksista. Voit myös lopettaa kampanjatarjousten vastaanottamisen noudattamalla ohjeita, jotka löytyvät kaikista meiltä saamistasi tarjousviesteistä. Voit myös käyttää oikeuttasi milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä osoitteeseen privacyquestion@carlsonrezidor.com. Vaikka lopettaisit markkinointiviestien vastaanoton, lähetämme sinulle tapahtumapohjaisia viestejä. Ne käsittävät myös vastausviestit kysymyksiisi.

Voit valvoa evästeitä ja seurantatyökaluja. Jos haluat oppia hallitsemaan sitä, miten me – ja myyjämme – käytämme evästeitä ja muita seurantatyökaluja, käy osoitteessa www.radisson.com/section/privacy.cookies/privacy.sidemenus.

Voit hallita työkaluja mobiililaitteellasi. Voit esimerkiksi poistaa puhelimen GPS-paikantimen ja pikaviestitoiminnon käytöstä. Tekemäsi valinnat ovat laitekohtaisia.

EU:n alueen asukkaat.
Tietoja Euroopan unionin alueen asukkaista voidaan lähettää Yhdysvaltoihin, missä niitä käsitellään tämän tietosuojakäytännön, Mainos- ja evästekäytäntömme sekä Yhdysvaltain ja EU:n sekä Yhdysvaltain ja Sveitsin välisten Safe Harbor -sopimusten mukaisesti. Carlson Hotels, Inc. on sertifioinut Safe Harbor -tietosuojaperiaatteensa. Voit tarkastella niitä sivustolla https://safeharbour.export.gov/companyinfo.aspx?od=25352. Carlson Rezidor Hotel Groupin Euroopan tahojen keräämiä henkilötietoja voidaan siirtää Yhdysvaltoihin Carlson Inc:in tavanomaisten eurooppalaisten sopimusehtojen mukaisesti. Profiilisi säilytetään tietokannassa Tanskassa. Voit tarkastella profiiliasi ja muokata sähköpostiasetuksiasi ottamalla yhteyttä osoitteeseen Rezidor Hotels ApS Danmark, Data Protection Office, Amager Strandvej 60 - 64. 3rd floor, DK Copenhagen S, Denmark.

Venäjän kansalaiset.
Venäjän federaation "henkilötietoja" koskevan lain n:o 152-FZ mukaisesti keräämme, tallennamme, järjestelemme, säilytämme, päivitämme (uudistamme ja muokkaamme) sekä poimimme Venäjän kansalaisten henkilötietoja käyttäen Venäjän federaation alueella sijaitsevia tietokantoja. Jos ilmoitat olevasi Venäjän federaation kansalainen, käsittelemme henkilötietojasi tämän vaatimuksen mukaisesti ja profiiliasi ylläpidetään Venäjän federaation alueella sijaitsevissa tietokannoissa. Jos et kerro olevasi Venäjän federaation kansalainen, emme pysty käsittelemään ja ylläpitämään henkilötietojasi näiden vaatimusten mukaisesti emmekä ole siitä vastuussa. Sinä itse olet vastuussa sen ilmoittamisesta, minkä maan kansalainen olet.

Venäjän kansalaisten henkilötietoja sisältäviä tietoja voidaan lähettää Venäjän federaatiosta maihin, joissa taataan asianmukainen tietosuojan taso, mukaan lukien Euroopan unioni ja Yhdysvallat, sekä muihin maihin, jotka eivät välttämättä ole allekirjoittaneet tietosuojaa koskevaa yleissopimusta eivätkä varmista asianmukaista tietosuojan tasoa. Antaessasi meille tietojasi verkkosivustoillamme ja sovelluksissamme, lähettäessäsi meille kaavakkeita tai rekisteröityessäsi sivustoillemme ja sovelluksiimme annat meille luvan käsitellä henkilötietojasi.

Tietosuojaoikeudet Kaliforniassa.
Jos asut Kaliforniassa, sinulla on oikeus tiedustella meiltä kerran vuodessa, onko henkilökohtaisia tietojasi mahdollisesti luovutettu kolmansille osapuolille niiden suoramarkkinointia varten. Lähetä tiedustelu sähköpostitse osoitteeseen  privacyquestion@carlsonrezidor.com . Voit myös postittaa tiedustelun alla olevaan osoitteeseen. Ilmoitathan kirjeessäsi, että asuinpaikkasi on Kalifornia ja että asiasi koskee "Shine the Light" -tiedustelua.

Sivustomme ja lapset.
Sivustomme ja sovellukset, joissa tämä tietosuojakäytäntö on julkaistu, on tarkoitettu aikuisille. Emme tietoisesti kerää tunnistettavia henkilökohtaisia tietoja alle 18-vuotiailta lapsilta ilman vanhemman tai huoltajan lupaa. Jos olet alle 18-vuotaan lapsen vanhempi tai huoltaja ja epäilet, että lapsesi on antanut meille tietojaan, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteeseen  privacyquestion@carlsonrezidor.com tai kirjoittaa meille tämän tietosuojakäytännön lopussa mainittuun osoitteeseen. Merkitsethän tiedustelun aiheeksi "COPPA Information Request". Yhdysvaltalaisille vanhemmille lisätietoja lapsen yksityisyyden suojaamisesta verkossa on osoitteessa  www.consumer.ftc.gov/articles/0031-protecting-your-childs-privacy-online.

Käytämme perusturvatoimia.
Internet ei ole täysin turvallinen. Emme voi taata, että sivustojemme ja sovellustemme käyttö on täysin turvallista. Tietojesi lähettäminen sivustollemme tapahtuu omalla vastuullasi. Kehotamme internetin käyttäjiä varovaisuuteen. Pidäthän siksi salasanat omana tietonasi. Säilytämme henkilökohtaisia tietoja niin kauan kuin se on tarpeen tai merkityksellistä käytännöissä, jotka on kuvattu tässä tietosuojakäytännössä. Säilytämme myös tietoja muuten lain edellyttämällä tavalla.

Säilytämme tietoja sekä Yhdysvalloissa ja EU-alueella että niiden ulkopuolella.
Sinulta keräämiämme tietoja voidaan siirtää Yhdysvaltoihin tai muualle Euroopan unionin ulkopuolelle tai säilyttää siellä. Niitä voi käsitellä kyseisissä paikoissa työskentelevä henkilökunta, joka on joko meidän tai tavaran-/palveluntoimittajamme palveluksessa. Kyseinen henkilökunta voi osallistua muun muassa maksutietojen käsittelyyn ja tukipalvelujen tarjoamiseen.

Keräämämme tiedot voidaan tallentaa sekä Yhdysvalloissa että Yhdysvaltojen ulkopuolella. Jos asut muualla kuin Yhdysvalloissa, ymmärrät ja hyväksyt, että voimme siirtää tietojasi Yhdysvaltoihin. Tämä sivusto on Yhdysvaltain lainsäädännön alainen. Yhdysvaltain tietosuojaa koskeva lainsäädäntö voi olla vähemmän suojaava kuin oman maasi lainsäädäntö.

Sivustoillamme voi olla linkkejä sivustoille, joita emme hallinnoi.
Jos napsautat kolmannen osapuolen verkkolinkkiä, sinut siirretään sivustolle, jota emme hallinnoi. Tätä tietosuojakäytäntöä ei sovelleta kyseisen verkkosivuston yksityisyyden suojaa koskeviin käytänteisiin. Tutustu huolellisesti muiden verkkosivustojen tietosuojakäytäntöihin. Emme vastaa kolmansien osapuolten sivustoista tai käytännöistä.

Otathan meihin yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja.
Jos sinulla on tätä tietosuojakäytäntöä koskevia kysymyksiä, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen privacy@carlsonrezidor.com.

Voit myös kirjoittaa tai soittaa meille. Osoitteemme ja puhelinnumeromme ovat seuraavat:

Carlson Hotels, Inc.
Mail Stop 8256 Attn: Privacy
701 Carlson Parkway
Minnetonka, MN 55305
Puhelin: +1 (763) 212-4174
Rezidor Hotels ApS Danmark
Attn. Privacy
Amager Strandvej 60 - 64. 3rd floor
DK Copenhagen - S, Denmark
Puhelin: + 4532 34 4100

Jos haluat korjata tietojasi tai päivittää niitä Carlson Hotels, Inc. -yhtiön tai hotellibrändimme sivustolla, otathan meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen:  privacyquestion@carlsonrezidor.com.

Jos sinulla on kysyttävää yksittäisen hotellin käytännöistä tai sen hallussa olevista tiedoista, ota yhteyttä hotelliin suoraan. 

Jos sinulla yleistä kysyttävää Radissonista, joka ei koske omia tietojasi tai tietosuojakäytäntöjämme, voit aina olla yhteydessä meihin Ota meihin yhteyttä -sivun kautta.  

Voimme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä.
Voimme ajoittain muuttaa tietosuojakäytäntöjämme. Ilmoitamme sinulle kaikista konkreettisista muutoksista tietosuojakäytännössämme lain määräämällä tavalla. Julkaisemme päivitetyn tietosuojakäytäntömme myös verkkosivustollamme.  Käythän ajoittain sivustollamme uusien päivitysten varalta.

© 2015 Carlson Hotels, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.